Wat doe ik: Ik ben Maurice Nuis, een gepassioneerde personal trainer in diverse takken van sport. Laat ik beginnen bij mijn vroegere jaren, zoals de meeste jongens ben ik begonnen met voetbal. Na 6 jaar vond ik dat wel leuk geweest en ben ik gaan handballen op 11 jarige leeftijd. Na een eental jaren op club niveau te hebben gespeeld werd ik uitgenodigd om naar de selectie oost van Nederland te komen. Na een aantal trainingen behaalde ik helaas niet het uiteindelijke team. Ik verloor mijn uitdaging in het handbal en ben gaan basketballen op 15 jarige leeftijd. Na een aantal jaar op club niveau werd ik uitgenodigd voor de selectie van Landstede (eredivisie) ook hier viel ik na een paar trainingen af. Zowel bij handbal als bij basketbal kwam ik fysiek (spierkracht/massa) te kort.

Tijdens mijn opleiding bij Landstede sport & bewegen te Zwolle met uitstroom profiel trainer coach gericht op fitness merkte ik dat ik hier in verder wilde. Andere talenten ondersteunen met het geen wat ik te kort kwam. Ik kwam bij golfclub Zwolle terecht en leerde de sport golf kennen op 18 jarige leeftijd. Na 2 seizoenen in een jeugdteam gespeeld te hebben ben ik gestopt met het zien als mijn sport, natuurlijk bleef ik wel recreatief spelen.

In mijn laatste jaar bij Landstede sport & bewegen heb ik stage gelopen bij Landstede volleybal (eredivisie) erg gaaf was dat in het team 3 spelers zaten die in 2012 uitkwamen voor Groot-Brittannië op de olympische zomerspelen in London. Ben, Dan & Peter waren de eerste echte topsporters die ik deels begeleid hebt. Na deze stage ging de weg naar de absolute top open. Mijn stagebeleider Robert Lagendijk vroeg mij fulltime te komen werken bij LAGENDIJK Training op Papendal.

Wauw, ik op Papendal het olympisch trainingscentrum van Nederland een droom die werkelijkheid werd. Op Papendal gingen deuren open, Robert Lagendijk werkt nauw samen met topsport Gelderland en al snel ging ik aan de slag met diverse talenten/aanstormende topsporters.